AV t/m Z

Verbeelding in Beweging

Rond mijn 17e heb ik een fotocamera gekocht want fotografie was het helemaal. Maar na enige tijd vond ik het resultaat wat statisch: het beeld moest bewegen. Na een stageperiode bij de Deventer Kabelomroep, heb ik toelatingsexamen gedaan bij de filmacademie. Er werden toen slechts 10 studenten per lichting aangenomen en ik was nummertje 11.. afgewezen dus. Teleurgesteld vroeg ik een gesprek aan met de directeur, hoewel dat niet mocht. Hij vertelde me dat ik het talent had en gewoon moest doorzetten. Behalve voor zelfvertrouwen, heeft hij er ook voor gezorgd dat ik stage kon lopen bij de lokale omroep van Amsterdam. Daar kreeg ik weer het advies om "het zelf te gaan proberen" op de Vrije Academie in Den Haag. Hoewel ik snel daarna, heel lang aan de regiekant heb gezworven, ben ik het zelf maken nooit uit het oog verloren, want dat is tenslotte het mooiste wat er is. Ik ben die directeur overigens nog steeds erg dankbaar.

Ruben Koerhuis - beeldmaker: Verbeelding in Beweging

O.a. Internet heeft ervoor gezorgd dat AV-budgetten compleet veranderden en dat dwong me tot aanpassing van mijn dienstenpakket. Of liever gezegd: uitbreiding. In 2007 nam ik daardoor commercieel de videocamera weer ter hand, waarbij alles (aanschaf en training) gericht was op het bedienen van een zo breed mogelijk scala aan opdrachtgevers en opdrachten. Technisch alles hoogstaand uiteraard. Mijn insteek was om een éénmans filmploeg te zijn; regie, beeld, geluid en afwerking: alles in één hand. Oneerbiedig gezegd: een video Nikkelen Nelis -maar met kwaliteit.

Die allround aanpak heeft louter voordelen. Ik lever nooit in op kwaliteit, maar de klant wel op de kosten, omdat er geen complete cameraploeg meer ingehuurd hoeft te worden (helaas).

Dat betekende uiteraard 'eindeloos' apparatuur aanschaffen en ermee leren omgaan, zoals ik me veel in het leven had eigen gemaakt: door learning by doing. Het betekende ook: grenzen verleggen en steeds meer durven. Het fijne is dat je nooit bent uitgeleerd en dat is wat dit vak zo heerlijk maakt, ook al sta je voor de 24e keer hetzelfde soort interview op te nemen. Het einddoel is vaak alleen het internet, maar dat houdt niet in dat je aan het niveau knabbelt.

Want voor of achter de camera, ook voor internet, geldt: concessie in = concessie uit.

Wat kan ik dus extra voor u betekenen als cameraman/producent?

Vraag het VNO-NCW of NEFARMA bijvoorbeeld, of bekijk deze site,

maar wellicht heeft u ook wat aan de onderstaande opsomming:

 

- iPhone... 06 22795959

- Mercedes Vito productiebus vol met 'je zal het maar nodig hebben'.

- Sony FS7 HD/4K camera met veel extra toebehoren

- 2x D810 Nikon foto/video camera met Nikon prime- en zoomlenzen

- 1x D800 Nikon foto/video camera met Nikon prime- en zoomlenzen

- 2x D5300 Nikon foto/video camera met Nikon prime- en zoomlenzen

- Sportscam minicamera voor het ruige kleine werk

- Glidecam Smootshooter voor Steadycam-achtige opnamen

- 4x 4 buis softbak voor interviews en chroma-key (dag- en kunstlicht)

- 3x 800 watt redhead spots

- 2x 350 watt minispots

- 2X 1000 watt invulspots

- 3x Sennheiser dasspeld micr. zendersets + zender handmic. + portable mixer

- 2x Sennheiser richtmicrofoons

- Chromakey wand (ten voeten uit) & Black/white achterwand (ten voeten uit)

- Autocue (klein formaat)

- Rookmachine (klein formaat)

- Talloze (camera)statieven, klemmen, gewichten etc.-> al die logische spullen

Referenties:

 

VNO-NCW, Karin Bojorge (hoofdredacteur FORUM), 070 - 349 03 49.

 

NEFARMA, Joop Daggers (communicatie en persvoorlichting), 070- 313 22 21.

Producties uit het recente archief 2007 - 2016

Producties uit het historisch archief 1993 - 2007

AKZO COATINGS, ANWB, BEDRIJFSCHAP SCHILDERSBEDRIJF & - SLAGERSBEDRIJF, BOSAL, CALVé, CENTRAAL BAGGER BEDRUF, DR2, E&B CHEMICALS, ERICSSON MOBILE NETWORKS, ESCADOR, EUROPEAN PATENT OFFICE, GEMEENTE AMSTERDAM & - DEN HAAG, HP, IBM, ING VASTGOED, KvK DEN HAAG, KEMA NV, KLM CARGO, KPN, KNV, SHELL, GEMEENTE ARNHEM, MINISTERIE van LNV, -EZ, -RWS,  MISSIO, NASHUATEC, NNI, NED. SKI VERENIGING, VER. VAN LEVENSVERZEKERAARS, N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN,  NZH, ORIGIN, PHILIPS, PINKROCCADE, POLITIE ROTTERDAM-RIJNMOND, RABOBANK M.WESTLAND, ROCKWOOL,  SCHUITEMA, STUDIO DUNBAR, TRAUMACENTRUM BRABANT, TWINNING, TELESENSING, VNC/ENCI,

AV t/m Z - Voorburg 2016 - Al het materiaal op deze site: copyright AV t/m Z - geen (her)gebruik zonder schriftelijke toestemming